Q & A

Här får du svar på vanliga frågor som vi får in till oss.

Hur tar jag mig till Kläpphagen?

Ta passagerarfärjan från Norra Hamnen i Strömstad till Ekenäs. Båtresan tar 30-50 minuter beroende på vilken avgång du tar. Härifrån har du ca en 800 meter promenad till Kläpphagen. Du köper din biljett på båten. Titta gärna i fliken hitta till oss för mer information.

Var i Strömstad kan jag parkera?

Stå på en av Strömstads långtidsparkeringar: Hålkedalen och Bojaren. Här kostar det 40:- / dygn och du kan stå i upp till sju dygn. Under sommaren går det gratis parkeringsbussar från långtidsparkeringarna till centrum där Kosterbåten avgår. Titta gärna i fliken hitta till oss för mer information.

Ingår det lakan & handdukar?

Ja det finns handdukar och lakan i alla våra boenden.

Är alla boenden utrustade med kök?

Det finns en kitchenette i alla sviter och i gårdshuset, men inte i glampingen.

Vad behöver jag ha med mig?

Badhandduk är bra att ta med då vi inte vill att våra handdukar tas med till stranden. Bor du i ett av våra glampingtält, rekommenderar vi att ni tar med lite varma kläder och kanske en mysig pyjamas att sova i.
Med tanke på Kosters många soltimmar är ett par solglasögon och solkräm bra att ha, och ett glatt humör såklart!

Får jag ha med mig husdjur?

Husdjur är varmt välkomna hos oss i Restaurangen bara de inte stör våra andra gäster. Gästen är ansvarig för att koppel alltid används då det inte är tillåtet att ha lösa hundar på Kosteröarna  & i Kosterhavets Nationalpark.

Finns det någon mataffär på ön?

Ja. Det finns en ICA-butik med begränsade öppettider 800 meter från Kläpphagen.

Kan jag hyra cykel på plats?

Ja, det finns cyklar att hyra hos oss på Kläpphagen. Under sommaren brukar det vara högt tryck på cyklarna och kan ibland ta slut – så det gäller att boka i god tid! Du kan också ta med din egen cykel mot en kostnad på färjan.

Vilken tid måste jag checka ut?

Incheckning tidigast 15.00 Utcheckning senast 11.00.

Får man som privatperson fiska i havet

Ja det är fritt fiske i havet.

Var finner jag närmsta strand?

Bergdalsstranden, som ligger närmast och i anslutning till Kilesandsstranden. Rörvik som ligger innan Ekenäs. Med andra ord har du bara en liten promenad ner till ett morgondopp!

Vad är Naturum Kosterhavet?

Ett besökscenter vid Ekenäs brygga med utställningar, klappakvarium, möjlighet att se filmer och träffa kunnig personal. Här kan du få veta allt om Kosterhavets nationalpark och sommartid arrangeras aktiviteter för alla åldrar.

Besöka både Nord- och Sydkoster?

Under sommarmånaderna kan du resa mellan Nord- och Sydkoster med linfärjan Kosterlänken.
Övrig tid på året kan du resa över sundet med Kosterbåten, se tider för Västra Bryggan till Långegärde.

Vad kan jag göra på Kosteröarna?

Öarna är ett eldorado för dig som söker vacker natur och härligt friluftsliv eller om du bara vill njuta av salta badupplevelser. Utbudet av aktiviteter är både brett och varierat. Cykla, vandra, paddla kajak, fiska, snorkla eller häng med på guidad tur på land och till havs.
Mer information om vad som är sevärt och göra.

Vad får jag inte missa när jag besöker Kosteröarna?

Kosteröarna kan besökas hela året, även om öarna är ett omtyckt besöksmål sommartid så inbjuder höst, vinter och vår till fina promenader och dessutom får du naturen nästan för dig själv. Kolla in västsveriges topp 5-lista för tips!

För mer information om Koster och Strömstad