Hållbarhet & Miljöpolicy

Hållbarhet

Det är mycket snack om miljö, ekologiskt och hållbarhet nuförtiden. Men gör man inte verkstad av orden så kommer ingenting att förändras. Så självklart låter vi dessa ord styra hela vår verksamhet i allt vi gör. Vi vill kunna fortsätta servera av det godaste som naturen ger oss, därför gör vi vårt bästa att hitta hållbara och spårbara produkter. Fisken och skaldjuren kommer från säkra, vilda bestånd eller från odlare vi känner väl. Grönsakerna hämtar vi från Kläpphagens odlingar och ekologiska lantbruk i närheten. Köttet köper vi av uppfödare som låter djuren ha det bra och leva så naturligt som möjligt. Vattnet i vår fiskdamm använder vi att bevattna våra grödor och med regnvatten fyller vi dammen.

Det här är inte det enklaste sättet att driva en verksamhet, och inte det billigaste heller. Men det känns rätt, och det blir godast.

Miljöpolicy

Kläpphagen ligger på natursköna Koster, just därför ligger det oss väldigt nära om hjärtat att jobba för en bättre natur och miljö och lämna ett så litet ekologisk avtryck som möjligt.
Vi jobbar för att vara en god förebild för hur man driver restaurang och hotell samt hur vi tar hand om vår miljö.
Miljötänk ger på detta sätt en sund ekonomi.

Eftersom vi jobbar mycket aktivt med miljön ber vi dig som gäst att hjälpa oss så gott ni kan genom att inte använda onödigt mycket vatten eller att inte byta handdukar eller dylikt om detta inte är nödvändigt.
Tillsammans gör vi skillnad.